Obavještavamo sve obveznike  u skladu sa Naredbom o predaji finansijskih izvještaja za obračunski period od 01.januara do 31. decembra 2013.godine (Sl. Glasnik  4/14), da svoje finansijske izvještaje moraju predati u sledećim rokovima:

Vrsta finansijskog izvještaja    Rok za dostavljanje
Finansijski izvještajiopšte namjene    28. 02. 2014.
Konsolidovani finansijski izvještaja budžetskih korisnika
(opštine, gradovi, fondovi i ministarstva)    31.03.2014.
Konsolidovani finansijski izvještaji pravnih lica koji te izvještaje sastavljaju u skladu sa odredbama Zakona o računovodstvu i reviziji RS    30.04.2014.

Takođe vas podsjećamo da nepoštovanje istih povlači i kaznene odredbe na osnovu Zakona o računovodstvu i reviziji, za pravna lica u visini od 3.000 KM do 15.000 KM, a za fizičko lice koje nije certifikovano i licencirano a nudi ili obavlja radnje u pogledu pružanja računovodstvenih usluga trećim licima u iznosu od 300 KM do 1.500 KM.

APIF obavještava sve zaintersovane korisnike da je pored usluge vođenja poslovnih knjiga za pravna i fizička lica (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) takođe na raspolaganju softverski paket FIA namijenjen za unos, kontrolu i elektronsku dostavu finansijskih izvještaja.

Instalaciju i upustvo za korišćenje paketa možete preuzeti ovdje, a sve dodatne informacije putem mail-a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ili putem telefona 051/490-271.