Izvještaj iz JRR-a 22.10.2019.g.

Jedinstveni registar računa: broj aktivnih žiro računa poslovnih subjekata u RS je 85508, broj blokiranih žiro računa poslovnih subjekata u RS je 45024 i broj ugašenih žiro računa poslovnih subjekata u RS je 65254.

Registracija

Direktor Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge Jelena Ćetković danas je potpisala Anex sporazuma o pristupanju ove agencije Regionalnom portalu privrednih registara Jugoistočne Evrope (BIFIDEX).
 
 
Na taj način APIF dobija još jednu potvrdu kvaliteta rada, pouzdanosti kao i konstantnog razvoja i unapređenja usluga jer je među prvim registrima koji postaju dio ovog veoma značajnog projekta.
Uz APIF danas je pristup portalu potpisao i Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore.
 
APIF je uz veliku podršku Ministarstva privrede i preduzetništva danas bio domaćin i predstavnicima registara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije te Makedonije.
Sa Centralnim registrom Republike Sjeverne Makedonije koji je predstavljala direktor Marija Boškovska Jankovski potpisan je Memorandum o saradnji u cilju daljeg unapređenja bliskih odnosa, kao i razmjene iskustava, podataka i informacija kako bi se stvorile bolje usluge za poslovne zajednice obje zemlje.
 

OnlinePodrška