Izvještaj iz JRR-a 24.05.2019.g.

Jedinstveni registar računa: broj aktivnih žiro računa poslovnih subjekata u RS je 84557, broj blokiranih žiro računa poslovnih subjekata u RS je 44283 i broj ugašenih žiro računa poslovnih subjekata u RS je 61298.

Registracija

  Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je danas Agenciju za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) u Banjaluci gdje je održao sastanak sa direktoricom Jelenom Ćetković.Na sastanku se razgovaralo o realizaciji aktivnosti koje se odnose na stvaranje mogućnosti za registraciju poslovnih subjekata elektronskim putem (online). „Proveli smo opsežnu reformu registarcije poslovnih subjekata i uveli jednošalterski sistem u APIF-u, te jedinstven informacioni sistem koji smanjuje vrijeme, troškove i procedure za registraciju privrednih subjekata. Sada smo u drugoj fazi reforme koja podrazumjeva stvaranje mogućnosti za registraciju poslovnih subjekata elektronskim putem", istakao je ministar Petričević i naglasio da su stvorene zakonodavne pretpostavke za realizaciju ove faze reforme, jer su u nacrtu usvojene izmjene zakona.

Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge danas je predstavila nove proizvode i usluge koje koje će njihovim korisnicima uveliko pomoći pri planiranju i procjenjivanju mogućnosti ali i prijetnji i rizika u poslovanju.
Prezentaciji/panel diskusiji „Kako poboljšati poslovne mogućnosti“  su pored ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića, prisustvovali predstavnici ministarstava finansija i energetike i rudarstva, bankarskog i sektora osiguranja, predstavnici poslodavaca, javnih preduzeća, lokalnih zajednica.... 
 

U banjalučkom naselju Borik danas su otvorene nove kancelarije Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ u kojima će privredni subjekti moći brže da koriste usluge ove agencije.
 
Gradonačelnik Igor Radojičić i direktorica APIF-a Jelena Ćetković, koji su svečano otvorili novi prostor, istakli su da ovo mnogo znači za privrednike jer će lakše moći da obave svoje obaveze.
-Ovo je još jedan korak da naši građani na više lokacija imaju mogućnost da obave različite poslove – kazao je gradonačelnik Radojičić.
 
Direktorica APIF-a Jelena Ćetković je istakla kako je za privrednike značajno da od danas rade dvije lokacije u Banjoj Luci.
-Ovdje u blizini se nalazi i Prijemna kancelarija Gradske uprave i kancelarije Pošte tako da naši korisnici neće morati trošiti puno vremena na odlaske do drugih institucija kao što je to slučaj do sada- kazala je ona.
 
Kancelarija se nalazi na adresi Bulevara vojvode Živojina Mišića br. 27.
Brojevi telefona 051/498-202 i 051/498-201.
View the embedded image gallery online at:
https://www.apif.net/index.php/bs/#sigFreeId6133d8e564
 

Obavještavamo sve obveznike  u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji, da su finansijske izvještaje za obračunski period od 01.januara do 31. decembra 2018.godine (Sl. Glasnik RS  94/15), dužni predati do 28.02.2019. godine.

Takođe Vas podsjećamo da smo i ove godine obveznicima izrade i predaje finansijskih izvještaja i za 2018.godinu omogućili korišćenje besplatnog programa FIA.

Korisnici koji unose preduzetnike, a već su imali instaliran softverski paket FIA za unos i obradu finansijskih izvještaja, neophodno je da deinstališu prethodnu verziju i izvrše novo preuzimanje aplikacije, dok za unos svih ostalih subjekata važi prošlogodišnja verzija softverskog paketa FIA.

Softverski paket FIA možete preuzeti ovdje.

 

Cjenovnik usluga iz Registra finansijskih izvještaja možete pogledati оvdje.

Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge objavljuje javni oglas o prodaji atraktivne nekretnine u centru Prijedora putem javnog nadmetanja - licitacije.

Zainteresovani se osim putem javnog oglasa objavljenog u Glasu Srpske od 18.10.2018. sa detaljima mogu upoznati i ovdje.

Pozivamo sva pravna lica čiji finansijski izvještaji podliježu obaveznoj reviziji  kao i sva pravna lica koja su dužna da pripremaju godišnje izvještaje o poslovanju, a čiji je krajnji rok za dostavljanje ovih izvještaja u Registar finansijskih izvještaja kraj juna 2018. godine, da na osnovu Zakona o računovodstvu i reviziji (SL. Glasnik RS br. 94/15 član 25. stav 5.  i člana 28. te član 24. stav 6.) ispune svoju zakonsku obavezu.

OnlinePodrška