Извјештај из ЈРР-a 23.10.2020.

Јединствени регистар рачуна: број активних жиро рачуна пословних субјеката у РС је 87516, број блокираних жиро рачуна пословних субјеката у РС је 45700 угашених жиро рачуна пословних субјеката у РС је 72456.

Регистрација

Обавјештавамо сва правна лица и предузетнике да у најближој организационој јединици АПИФ-а могу извршити регистрацију за систем мултилатералне компензације (МЛК), уколико желе изабрати АПИФ као посредника. У том случају потребно је донијети овјерен образац МЛК-1 (у 2 примјерка), који можете преузети овдје. Том приликом се са АПИФ-ом потписује уговор о пружању посредничких услуга.

Регистрацију можете урадити одмах, а пријаву обавеза за спровођење основне МЛК у периоду од 26.10. до 30.10.2015. (до 16 часова). Образац МЛК-2 до 50 обавеза можете преузети овдје, а преко 50 обавеза овдјеСве обрасце, укључујући XLS i PDF формат, можете преузети са сајта БЛ Берзе овдјеПопуњени и овјерени образац се доставља у 2 примјерка.


Обрасци МЛК-1 и МЛК-2 се АПИФ-у достављају и у електронској форми (ЦД, УСБ или маил).

Овдје можете преузети и:
- Закон о јединственом систему за мултилатералне компензације и цесије
Упутство за јединствени систем за мултилатералне компензације и цесије 

Одлука Владе РС о спровођењу мултилатералне компензације и цесије

- Одлука о накнадама у Јединственом систему за мултилатералне компензације и цесије

 


У случају нејасноћа, можете нас контактирати путем маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или директно у најближој организационој јединици АПИФ-а. Такође, све информације везане за МЛК доступне су и на сајту Бањалучке берзе.

Актуелно

ОнлинеПодршка